LAGSIL G

Mikrobiální inokulant speciálně vyvinutý pro konzervaci siláží z kukuřice a kulturních trav

  • dva specifické kmeny mléčných bakterií Lactobacillus plantarum a Pediococcus acidilactici
  • koncentrace mikroorganismů 6,25 x 1010 CFU/g

Na začátku fermentačního procesu působí Pediococcus acidilactici coby startovací kmen. Na něj svými účinky navazuje Lactobacillus plantarum a fermentační proces dokončuje. Rychlý pokles pH inhibuje růst nežádoucích mikroorganismů. Výsledkem je vyšší obsah živin, zlepšení chutnosti a lepší stabilita siláží.

  • řízená fermentace a rychlé snížení pH – omezení růstu nežádoucích mikroorganismů během fermentace
  • lepší fermentace siláže – vyšší stabilita hmoty
  • vyšší chutnost krmiva – vyšší příjem krmiva zvířaty
  • lepší stravitelnost siláží – nižší náklady na jadrná krmiva
  • lepší aerobní stabilita siláží – nižší ztráty při vybírání, inhibice množení kvasinek

Balení:

200g (určeno pro 80 tun kukuřičné siláže nebo 50 tun siláže z kulturních trav)

Aplikace:

Na 1 tunu kukuřičné silážované hmoty se používá 2,5 g LAGSILU G, což odpovídá dávce 150 000 CFU/g siláže.

Na 1 tunu silážované hmoty z kulturních trav se používá 4 g LAGSILU G. To odpovídá dávce 250 000 CFU/g siláže.

LAGSIL G se aplikuje rozmíchaný v 1 – 3 litrech vody. Množství vody zvolte pro optimální dávkování na vašem aplikátoru. Tento roztok je vhodné připravit bezprostředně před použitím a doporučujeme jej spotřebovat do 6 hodin od jeho přípravy. V případě nutnosti je možné jej uchovat ve studeném prostředí (do 10 oC) 24 hodin.

Skladování:

při -18°C    24 měsíců v originálních, neotevřených obalech

při +4 až +8°C    18 měsíců v originálních, neotevřených obalech

Neponechávejte otevřená balení na slunci a nespotřebované množství uložte uzavřené v chladu.


© 2016 Lacnea Agri