Obchodní název: | melasa ŘEPNÁ |
Výrobce: | Cukrovar CZ |
Místo výroby: | Cukrovar CZ |
Popis produktu: | MELASA získaná při výrobě cukru z cukrové řepy |
Označení v průvodní dokumentaci: |
MELASA ŘEPNÁ Výrobce Číslo partie Hmotnost tara, hmotnost brutto, hmotnost netto RZ vozidla Datum expedice |
Organoleptické požadavky |
Barva a vzhled: tmavohnědá až hnědočerná kapalina. Chuť: charakteristická, hořce sladká. Vůně: typická, bez cizích pachů. Konzistence: hustá, sirupovitá, může obsahovat drobné krystalky sacharózy, nesmí obsahovat hrubé mechanické nečistoty a musí být co nejméně zpěněná. |
Fyzikální a chemické vlastnosti: |
Obsah refraktometrické sušiny min. 75,0 % hm. Obsah sacharózy polarimetricky min. 43,0 % hm. Obsah redukujících látek max. 2,5 % hm. Obsah sacharózy v sušině max. 71,0 % hm. Obsah popela v sušině min. 9,0 % Obsah SO2 0,1 % Reakce pH 7,1 - 8,8 |
Mikrobiologické požadavky: | Celkový počet mikroorganismů max. 1 x 104 /g |
Seznam surovin: | Řepa cukrová, voda |
Způsob použití: | Pro průmyslové zpracování na přípravu melasových krmných směsí (krmná surovina) nebo jako surovina pro fermentační výrobu v potravinářském průmyslu |
Skladování: | Při dodržení hygienických podmínek pro skladování potravin a krmiv |
Distribuce: | Čistý přepravní prostředek, vhodný pro přepravu potravin a krmiv, zbavený všech zbytků předchozích substrátů |
GMO: | K výrobě nebyly použity geneticky modifikované suroviny v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1829/2003 o geneticky modifikovaných potravinách a krmivech a Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1830/2003 o sledovatelnosti a označování geneticky modifikovaných organismů a sledovatelnosti potravin a krmiv vyrobených z geneticky modifikovaných organismů a o změně směrnice 2001/18/ES/ |
Alergeny: | Výrobek neobsahuje alergenní složky podle Přílohy č. 1 Vyhlášky č. 113/2005 Sb., ve znění pozdějších předpisů. /NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin/, ( Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2000/13/ES o sbližování právních předpisů členských států týkajících se označování potravin, jejich obchodní úpravy a související reklamy) |
Hygienické požadavky: |
Výrobek musí odpovídat požadavkům Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.852/2004 o hygieně potravin, Nařízení komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny, Nařízení komise (ES) č. 1881/2006, kterým se stanoví maximální limity některých kontaminujících látek v potravinách NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 183/2005, kterým se stanoví požadavky na hygienu krmiv |
© 2016-2023 Lacnea Agri